Skip to main content
  • Al meer dan 50 jaar een begrip
  • Gegarandeerd de beste prijzen
  • Persoonlijk advies
  • Telefonische helpdesk
  • Brink Climate Systems Dealer
JONG LUCHTVERWARMING

Evap bevochtiger

Doordat buitenlucht in winterse omstandigheden weinig vocht bevat kan de lucht in huis gauw erg droog worden, met alle ongemakken van dien. De Evap is dé oplossing om de vochtbalans in uw huis te optimaliseren via het centrale ventilatiesysteem. Deze systeemmodule zorgt zo voor meer comfort en gezondheid.

Comfort

De Evap bevochtiger verhoogt het comfort in de woning en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Te droge lucht kan tot ongemakken leiden, zoals prikkende ogen of een geïrriteerde neus. Bij mensen met astma kan het zelfs tot extra gezondheidsklachten leiden. Ook statische elektriciteit zorgt voor een ongemakkelijk gevoel. En denk bijvoorbeeld aan kostbare kunst, houten vloeren en muziekinstrumenten. Die hebben ook te lijden onder een te droge lucht. De Evap zorgt voor een hogere luchtvochtigheid en dus meer comfort in de woning.

De voordelen op een rij

  • Verhoogt comfort in de woning;
  • Volledig automatische werking;
  • Veilig in gebruik;
  • Eenvoudige installatie en onderhoud;
  • Past op elk centraal ventilatiesysteem.

Energiezuinig bevochtigen

De Evap is een veilige en energiezuinige luchtbevochtiger. De werking is gebaseerd op het natuurlijk proces van waterverdamping (adiabatisch). De droge lucht stroomt door een waterabsorberende glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor stijgt de relatieve luchtvochtigheid van de inkomende ventilatielucht. De ingebouwde heater verhoogt de capaciteit en het rendement, maar alleen als dit nodig is. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt zeer weinig energie. De bevochtiger werkt geruisloos en volledig automatisch. De werking is te controleren via een optionele Evap Controller.

Veiligheid

De Evap wordt rechtstreeks aangesloten op het waterleidingnetwerk. Om een veilig en gezond binnenklimaat te kunnen garanderen is de bevochtiger standaard uitgerust met een Legiosafe waterfilter, om legionellabesmetting uit te sluiten. Het Legiosafe waterfilter wordt periodiek automatisch gespoeld en de verontreinigingen worden via het riool afgevoerd. De watertoevoercapaciteit is begrensd waardoor er geen risico op overbevochtiging is. Kalk en andere verontreinigingen in het leidingwater blijven achter in de Evap-cassette en komen niet mee de leefruimtes in.

Installatie en onderhoud

Installatie van de Evap is zeer eenvoudig. Hij is direct aan te sluiten op het kanaal van het ventilatietoestel naar de woning. Elk centraal ventilatiesysteem kan ermee worden uitgerust. Het onderhoud beperkt zich tot het periodiek uitwisselen van de Evap vervangingscassette met Legiosafe. Na elke onderhoudsbeurt is de bevochtiger weer als nieuw.

Alle producten bekijken

Evap vervangingscassette met Legiosafe

Evap vervangingset AC-DC

Luchtverwarming- of ventilatiesysteem laten installeren

Wilt u een luchtverwarming- of ventilatiesysteem laten installeren? Of bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in topkoeling? Heeft u wellicht advies nodig voor hét perfecte binnenklimaat bij u thuis? Bestel in onze webshop de gewenste producten of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u een passend advies voor uw situatie. Jong Luchtverwarming: uw totaalpartner voor luchtverwarmings- en ventilatiesystemen!

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen op het gebied van luchtverwarming en volg ons ook op Facebook of LinkedIn. U krijgt op deze social mediakanalen een goede impressie van de mogelijkheden. Verder plaatsen wij met regelmaat leuke nieuwtjes. Zo zijn wij bijvoorbeeld momenteel op zoek naar een installatiemonteur. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!